Incepind cu 1 ianuarie 2006, indemnizatia de somaj se acorda pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare al persoanelor care urmeaza sa beneficieze de ea. Cea mai scurta perioada pentru care se va acorda indemnizatia va fi de 6 luni, in cazul persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel putin un an. De asemenea, cele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani vor primi indemnizatii pentru o perioada de 9 luni, iar pentru un stagiu mai mare de 10 ani, pentru 12 luni.
Si cuantumul indemnizatiei de somaj se va acorda in mod diferentiat, tot in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza: 75% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an si 75% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, la care se adauga o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare.
"Cotele procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare, sint 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani; 5% pentru cele cu un stagiu de cel putin 5 ani; 7% pentru un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani si 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani", a precizat Simona-Ely Chioibas, director executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila.
Incepind cu 1 ianuarie 2006, indemnizatia de somaj se acorda pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare al persoanelor care urmeaza sa beneficieze de ea. Cea mai scurta perioada pentru care se va acorda indemnizatia va fi de 6 luni, in cazul persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel putin un an. De asemenea, cele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 a