Guvernul a operat, la finele anului 2005, noi modificari ale programului de acordare a ajutoarelor banesti pentru cetatenii cu venituri mici care utilizeaza gazele naturale pentru incalzirea locuintei. Potrivit noilor prevederi, cuprinse intr-o ordonanta aparuta pe data de 23 decembrie, beneficiarii programului pot apela la oricare dintre firmele autorizate de catre Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR). "Modificarile suferite de programul guvernamental de inlocuire a sobelor prin aceasta recenta ordonanta vor avea drept consecinta cresterea accesului la program", a spus Dana Sofia, directorul executiv al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice (APICT), care a explicat ca inainte de aparitia acestei ordonante, numai firmele autorizate atat de ISCIR, cat si de ANRGN puteau realiza instalatii sau comercializa centrale in cadrul programului guvernamental.
De asemenea, Guvernul a decis cresterea cu 50% a ajutorului acordat, bonul valoric pentru o centrala termica ajungand la 15 milioane lei vechi (1.500 lei noi). Potrivit APICT, cele doua masuri sunt de natura sa creasca interesul pentru program, in conditiile in care din cei peste 200.000 de romani ce ar putea sa primeasca sprijinul statului, doar 120 au depus cereri in acest sens in primele luni de existenta a programului.
Guvernul a operat, la finele anului 2005, noi modificari ale programului de acordare a ajutoarelor banesti pentru cetatenii cu venituri mici care utilizeaza gazele naturale pentru incalzirea locuintei. Potrivit noilor prevederi, cuprinse intr-o ordonanta aparuta pe data de 23 decembrie, beneficiarii programului pot apela la oricare dintre firmele autorizate de catre Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR). "Modificarile suferit