Magistratii Tribunalului Bucuresti vor lua in discutie, la jumatatea lunii februarie, probele din dosarul in care Zoia Ceausescu a cerut deshumarea parintilor sai si stabilirea identitatii persoanelor ingropate in Cimitirul Ghencea Civil, existand posibilitatea solicitarii de a fi aduse noi probe.
La termenul de ieri, partile au solicitat copii dupa intampinarile depuse la dosar, iar magistratii au pus in vedere Ministerului Apararii Nationale sa timbreze apelul.
Amintim ca, la data de 30 septembrie 2005, Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti a respins cererea Zoiei Ceausescu, dar obliga Ministerul Apararii Nationale sa demonstreze cu acte ca sotii Ceausescu se afla in mormintele respective. Anterior, instanta Judecatoriei Sectorului 5 refuzase audierea unor martori care, potrivit aparatorului reclamantei, ar fi putut oferi informatii legate de procesul si de inmormantarea sotilor Ceausescu.
Potrivit avocatului reclamantei, audierea martorilor propusi (Gelu Voican Voiculescu, generalul Dan Voinea, procuror militar, generalul (r) Victor Stanculescu, fost ministru al Apararii, generalul de brigada Mugurel Florescu si profesorul Vladimir Belis, fost director al Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici") ar fi fost necesara deoarece acestia au participat la procesul sotilor Ceausescu, la deplasarea cadavrelor si la inmormantarea lor.
Tot la acel termen, instanta a luat cunostinta de raspunsurile date de MApN la interogatoriul continand intrebari propuse de Zoia Ceausescu.
Potrivit avocatului acesteia, raspunsurile MApN au fost "ocolitoare" si nu au putut lamuri dosarul. Mai mult, MApN nu a raspuns la unele intrebari, sustinand totodata ca nu are de ce sa fie parte in acest proces.
Avocatul Zoiei Ceausescu mai declarase presei ca detine un act in posesia caruia a intrat "intamplator" si pe care l-a depus la dosar. Avocatul