Proiectul de modificare si completare a Legilor 303, 304 si 317/2004, republicate, propus spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii de catre ministrul Justitiei, este plin de neconcordante si incalcari ale drepturilor magistratilor. Aceasta este concluzia la care au ajuns membrii CSM, in urma dezbaterii documentului, motiv pentru care au decis sa remita MJ raportul cu observatii. Presedintele CSM spera astfel ca proiectul va fi remodificat si completat astfel incat legea si drepturile magistratilor sa fie respectate.
Dupa ce au analizat, timp de aproape o luna, proiectul de modificare si completare a Legilor 303, 304 si 317/2004, republicate, membrii plenului Consiliului Superior al Magistraturii au decis ieri sa trimita ministrului Justitiei observatiile facute pe marginea acestora.
"De cand s-au primit proiectele spre avizare s-a lucrat intens si s-a intocmit un material cu propuneri si observatii. Acestea au fost discutate in plen, punct cu punct, urmand sa fie trimise Ministerului Justitiei pentru ca au fost gasite incalcari ale tehnicii legislative: principiul neretroactivitatii legii, drepturile magistratilor, dreptul de a-si alege si desfasura profesia", ne-a declarat ieri presedintele institutiei, Dan Lupascu.
Subliniind ca un alt aspect negativ este "o noua diminuare a atributiilor CSM", presedintele Consiliului si-a exprimat, totodata, regretul ca "din partea Ministerului Justitiei nu a fost prezenta nici o persoana autorizata care sa poata participa la dezbaterea observatiilor efectuate pe marginea proiectului".
"Observatiile si propunerile efectuate de membrii Consiliului fata de proiectul de modificare si completare a celor trei legi sunt cuprinse intr-un material de 24 de pagini", ne-a informat ieri Cristina Lita, purtatorul de cuvant al institutiei, precizand ca raportul a fost intocmit de presedintele CSM si alti membr