Demiterea lui Sorin Oprescu de la conducerea SpitaluluiUniversitar de Urgenta Bucuresti a fost ilegala. Aceasta este concluzia la care au ajuns, ieri, magistratii Sectiei de Contencios Administrativ din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, dupa ce, in urma cu o zi, au luat in discutie contestatia depusa de medic.
Senatorul PSD Sorin Oprescu a castigat ieri una dintre disputele avute in instanta cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, dupa ce magistratii au decis ca ordinul de demitere semnat de acesta din urma este ilegal. Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au suspendat, astfel, ordinul ministrului Sanatatii, solicitand executarea sentintei.
Cu toate acestea, daca Sorin Oprescu va ramane definitiv la conducerea Spitalului Universitar se va sti de-abia peste cinci zile, timp in care Ministerul Sanatatii poate contesta decizia judecatorilor.
In timpul procesului, aparatorul lui Sorin Oprescu, Antonie Iorgovan, a depus la dosar un document semnat de sindicalistii din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), in care se arata "situatia grava" in care se afla spitalul dupa demiterea lui Oprescu de la conducerea unitatii. Iorgovan a depus actul "pentru a demonstra pericolul iminent in care se afla spitalul, dupa demiterea lui Oprescu", conditie prevazuta de procedura de atacare in contencios administrativ pentru sustinerea unei cereri precum cea de suspendare a eliberarii din functie a directorului SUUB.
Sindicalistii precizau, in acelasi document, ca, de la demiterea lui Oprescu de la conducerea institutiei medicale, in spital nu s-a tinut nici o sedinta si ca noul director general, Silviu Radulescu, nici macar nu s-a prezentat la serviciu pentru ca si-a luat concediu. Mai mult, potrivit aceluiasi document, in spital nu exista nici un fel de dezinfectanti, ceea ce pune in pericol viata pacientilor.
Calificand ordinele de demi