Asa se intampla in statiunea Baile Herculane, una dintre locatiile unde sunt trimisi, prin repartitie, studentii clujeni.
Pentru ca intre Cluj si Baile Herculane nu exista linie directa, ca sa prinzi cea mai buna combinatie (Intercity-rapid), mergi 7,5 ore, dar astepti 3 ore la Timisoara. Cu acceleratul, obositoarea calatorie ajunge pana la aproape 12 ore, iar cu personalul nici nu mai are rost, pentru ca pierzi doua zile pe tren.
Cu toate ca biletul e mai scump, pe Intercity nu scoti limba de caldura (si stai "impachetat" fiindca nu prea ai loc pentru picioare), iar pe rapid chiar ingheti. Daca nu ti-ai luat bilet si retur de la Cluj, ai incurcat-o la Herculane! Pentru ca la casa de bilete "lucreaza" un singur om, care completeaza niste catastife in ritm de melc.
Multi dintre studenti au ramas fara tichete de intoarcere, pentru ca obositul functionar le-a trantit gemuletul in nas. "Nu mai am locuri!", le-a retezat-o mustaciosul de la ghiseu. "E ceva de groaza.
Stau de o jumatate de ora in fata ghiseului si uite, vine trenul, iar casierul se misca de zici ca e mort!", ne-a marturisit Andreea, studenta la Jurnalism, la "Babes-Bolyai".
In schimb, pe tren, "nasii"de-abia asteapta sa iti taie bilet. La pret dublu, bineinteles. Desi au tren pana la Timisoara, studentii din Iasi prefera sa mearga pana la Bucuresti, de unde schimba trenul catre Baile Herculane, pentru ca, desi distanta e mai mare, ajung mai repede.
Mita generalizata si profituri pe banii publici
In statiune, studentii care au optat pentru seriile de Craciun, respectiv de Revelion, au fost repartizati in hotelurile "Diana" si "Afrodita", care fac parte din Grupul Argirom. Asezamintele, niste mastodonti de cate zece etaje, sunt cele care primesc pensi