Culmea este ca ordinul de numire este retroactiv, fiind valabil incepand de la data de 1 ianuarie 2006. Decizia, semnata de ministrul Mihail Hardau, vine la nicio luna dupa ce tot el respinsese dosarul depus de Golcea pentru a participa la concursul anuntat pe postul de inspector general. Protejatul prefectului nu a mai putut candida atunci, pentru ca nu avea acceptul colegilor de la scoala unde preda. Dosarul sau trebuia sa contina un aviz unanim din partea Consiliului Profesoral de la Colegiul "CD Loga". Numai ca 45 din cei 63 de membri ai acestui for au votat impotriva sustinerii lui Golcea.
Sacrificat pe scaun
Premiat anul trecut cu 10.000 de dolari dupa ce a fost desemnat "profesorul anului", in cadrul unei competitii televizate tip "Scoala vedetelor", noul sef al invatamantului timisean va avea un salariu de circa 23 de milioane de lei vechi pe luna. Desi isi dorea demult acest scaun, Golcea se considera totusi un sacrificat. ?Voi lucra intre 12 si 14 ore pe zi, inclusiv sambata si duminica. Din septembrie, de cand prefectul a anuntat ca s-ar putea sa fiu numit in functie, m-am documentat serios?, ne-a declarat Golcea.
Noul inspector general scolar sustine ca profesorii de la Colegiul "CD Loga" au pus gresit problema cand au votat daca il sustin sau nu. ?Am fost foarte afectat de votul lor, am facut si febra, iar a doua zi am fost bolnav. Am incercat sa-mi explic cu ce le-am gresit lor, eu care nu am tipat niciodata la nimeni si care nu am jignit pe nimeni niciodata", a mai declarat Golcea.
Ieri, chiar in ziua investirii sale, noul inspector general scolar a recunoscut fara sa vrea ca nu este privit cu ochi buni de viitorii sai subalterni. "Nu ma consider venit aici la inspectorat ca un factor destabilizator. Doresc sa conlucrez cu toti cei care doresc binele sistemului, al dascalilor si copiilor. Doar ca, odata cu venirea