La 2 milioane de dolari, 700 de euro si peste 63 milioane lei noi se ridica prejudiciul inregistrat prin comiterea infractiunilor economico-financiare, in ultimele 10 zile ale anului trecut. Controalele efectuate de Politia de Investigare a Fraudelor au dat la iveala o serie de nereguli. S-au facut verificari in domeniul proprietatii intelectuale, industriale, in relatiile comerciale, cu privire la fiscalitate, in vederea respectarii conditiilor prevazute de lege pentru desfasurarea in bune conditii a functionarii agentilor economici. Politistii spun ca au desfasurat actiuni pentru prevenirea, descoperirea si combaterea actelor de comert ilegale din marile centre comerciale, cu produse piratate ori contrafacute si s-au intensificat verificarile in echipe mixte in vederea prevenirii si combaterii evaziunii fiscale.
De asemenea, s-a actionat pentru reducerea ilegalitatilor aparute in domeniul recrutarii si plasarii fortei de munca, precum si a derularii si rambursarii creditelor comerciale. Nici fraudele comise cu ocazia importului si comercializarii marfurilor contrafacute nu au fost uitate. In urma actiunilor desfasurate s-au constatat 64 infractiuni de natura economico-financiara, fiind cercetate 55 persoane, din care 4 au fost retinute sau arestate preventiv. Din totalul infractiunilor constatate 6 sunt de evaziune fiscala, 12 de inselaciune, 2 de abuzuri, 4 acte de coruptie, o infractiune la regimul vamal si 39 alte infractiuni.
Printre persoanele care au facut obiectul unor astfel de cercetari se regaseste si un barbat din Arges care a cerut bani de la mai multe persoane pentru a le facilita obtinerea permisului de conducere. Dan D., spun politistii, a primit de la Dragos C., din comuna Priboieni, judetul Arges, 700 euro, pentru a-i obtine documentul amintit. O alta persoana a "cotizat" cu 50 milioane lei vechi, tot pentru a primi un permis de conduce