Supa de mazare cu castravete.
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 250 g mazare congelata, 1 cartof mare taiat felii, 1/2 ceapa taiata fideluta, 1 l zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), 50 g unt, 1 castravete curatat de coaja si seminte, 2 galbenusuri, 150 ml smantana, sare, piper, patrunjel sau marar verde pentru garnisit.
Mod de preparare:
Se pun intr-o oala mai mare mazarea, cartoful si ceapa, se adauga 300 ml de zeama de carne si 25 g de unt, se lasa sa fiarba incet, circa 20 de minute, pana ce se inmoaie legumele, si se pune deoparte sa se raceasca putin.
Se toarna zeama cu legume in robotul de bucatarie, se mai adauga 125 ml de apa si se mixeaza - la viteza maxima - pana ce se obtine un piure mai gros.
Se taie castravetele in stifturi de marimea unui chibrit si se dunstuieste circa 8-10 minute, in untul ramas, amestecand din timp in timp ca sa nu se coloreze prea intens.
Se bat usor galbenusurile, se adauga smantana si piureul preparat anterior si se amesteca bine.
Se infierbanta zeama de carne ramasa, se incorporeaza amestecul de galbenus + piureul de legume si se lasa sa fiarba, la foc mic, amestecand intruna, pana ce supa se ingroasa si devine neteda. Se ia de pe foc, inainte sa dea in clocot, ca sa nu se inchege galbenusul.
Se gusta supa de sare si piper, se incorporeaza stifturile de castravete si verdeata tocata si se serveste imediat.
Cod prajit cu patrunjel
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 fileuri de cod, 1 legatura de patrunjel verde, 2 linguri faina, amestecata cu sare si piper, 100 g unt, 1 lingura zeama de lamaie, ulei pentru prajit patrunjelul.
Mod de preparare:
Se spala bine fileurile de peste si se zvanta intr-un servet de bucatarie. Se aleg frunzele de patrunjel, se spala si se zvanta. Se pune faina pe o hartie de calc, se dau fileurile de peste prin fa