Salile de internet din centrul Clujului nu respecta normele de igienǎ. Prin urmare, pe langa serviciile tehnice pe care le oferǎ cetǎtenilor, au cea mai bunǎ ofertǎ la eczeme si alte boli de piele.
Pentru nerespectarea conditiilor igienico-sanitare, patronii acestor localuri riscǎ amenzi de panǎ la 20 de milioane de lei, iar utilizatorii chinul unor tratamente indelungate.
Putini dintre cei care utilizeazǎ serviciile sǎlilor de internet din oras, stiu cǎ in pretul de 20.000 de lei pe orǎ se include si o eczemǎ/ciupercǎ contagioasǎ.
Oare cati dintre robii ecranelor strǎvezii, se gandesc la igiena obiectelor pe care le ating intr-un internet-café? Nu cred cǎ numǎrul lor este foarte mare, iar si cei care sunt constienti, isi incearcǎ norocul pentru o orǎ de ‘‘mircuit’‘ sau o paginǎ listatǎ.
Multi dintre clientii acestor sǎli de internet, isi petrec ore in sir, ba chiar nopti intregi, butonand o tastaturǎ gǎlbicioasǎ de mizerie si praf. Tastaturi vechi, miros imbacsit de fum, mouse-uri stricate, ‘‘vecini’‘ curiosi si muzicǎ puternicǎ.
Iata care este oferta majoritǎtii localurilor in care internetul si o cafea mult mai ieftinǎ, reprezintǎ cea mai buna ofertǎ de a-ti petrece timpul liber. Pe langǎ oferta credibilǎ a patronilor, clientii pot pleca acasǎ ‘‘incǎrcati’‘ de ciuperci, nici mǎcar ‘‘otrǎvitoare’‘, ci contagioase.
‘‘In scurt timp, au luat eczema de la mine mama si colegul meu de camerǎ’‘
I.S. avea nevoie sǎ listeze cateva pagini si cum se afla in centrul orasului nostru, a incercat in cateva sǎli de internet. El marturiseste cǎ dupǎ 2 zile de la data respectivǎ, a inceput sǎ-i ples