Obiectele nichelate
se curata perfect cu praf de tix, amestecat cu cateva picaturi de untdelemn.
Obiectele de alama se freaca bine cu o carpa inmuiata in otet alb si pudrata cu sare fina. Se sterg fara sa se clateasca.
Ustensilele din otel se curata cu urmatorul amestec: 250 g praf de curatat (tix), 250 g ulei de parafina si 2 linguri de sapun de rufe ras.
Chiuvetele de bucatarie si gurile de scurgere de la baie nu se mai infunda daca varsati o data pe saptamana in ele apa clocotita peste un pumn de cristale de soda.
Chiuveta din bucatarie n-o sa mai emane un miros neplacut daca puneti pe grila de evacuare o jumatate de lamaie.
Cutiile de cafea pastreaza mai bine aroma daca, inainte de a le umple, puneti in ele o bucata de zahar.
Frigiderele cu miros persistent se curata cu ajutorul carbunelui de lemn. Luati o conserva goala, gauriti-i fundul cu un cui si puneti in ea cateva bucatele de carbuni de lemn care au fost incinsi inainte. Vor absorbi orice miros.
Doua metode pentru a elimina mirosul neplacut din cuptorul aragazului:
- presarati pe fundul cuptorului coji de portocala si de lamai. Puneti intre ele un vas umplut cu apa si incingeti cuptorul. Sub actiunea vaporilor, cojile isi vor elibera aromele.
- mirosurile foarte persistente de alimente si grasimi carbonizate ies daca se pune in cuptor sa fiarba un vas umplut cu infuzie de plante aromate: cimbru, rozmarin, busuioc, salvie sau cu conuri de brad. Lasati apoi usa cuptorului deschisa multa vreme. Obiectele nichelate
se curata perfect cu praf de tix, amestecat cu cateva picaturi de untdelemn.
Obiectele de alama se freaca bine cu o carpa inmuiata in otet alb si pudrata cu sare fina. Se sterg fara sa se clateasca.
Ustensilele din otel se curata cu urmatorul amestec: 250