NU MAI EXISTA UN MINUNE! Adrian Minune, fost Copilul Minune, fost Ady De Vito. De fapt, il cheama Adrian Simionescu. Si-a dorit sa fie un personaj deosebit. Ii plac masinile cu "genti" frumoase. Canta de placere, dar si pentru "cascaval".
E un tip important. Sau se da asa. Nu prea iese din casa inainte de pranz. Intr-o seara tarzie, i-am smuls un sfert de ora pentru interviu, desi tot a incercat sa ne convinga ca nu are nevoie de reclama. Ca reclama se face doar la ce nu se vinde si nu e cazul lui. L-am gasit inconjurat de tovarasi de chef si de fete excesiv machiate. Bea whisky si tragea dintr-un trabuc, la o masuta joasa, pe un scaunel scund. S-a si balbait, a facut si dezacorduri, n-a stiut ce inseamna "diaspora", dar e constient ca Adi Minune e un brand.
Jurnalul National: Cine ti-a descoperit talentul? Adrian Minune: Bunica si mami. Doamna Ina, fosta inspectoare a rromilor si invatatoarea mea, m-a lansat. Aveam 7 ani, eram la scoala si cantam in fata careului, pentru 400 de copii, piese de Tudor Gheorghe.
Care a fost prima manea pe care ai cantat-o? "Tom Degetel". Venea cam asa: "Hei, hei, Tom Degetel, esti micut si sprintenel...". Tot cam atunci, prin â81-â82, cantam "Printisorul meu" si "Rapirea din serai".
Fara "dreptul smecherilor"
Cum ai defini maneaua? Maneaua este o amanta pe care ai nostri nu o recunosc, dar se poarta.
Cum a crescut piata de manele, de cand o cunosti tu? A fost intotdeauna sus. Si pe vremea lui Ceausescu era la vedere. Iar mai inainte de asta maneaua a inceput cu tambal si cu bas. Si exista de foarte... sute de ani inapoi. Dar ii zicea turceasca, nu manea.
Exista si falsuri printre manelisti? Da, sigur ca da. Foarte multi. Nu-i dam la o parte, fiindca fiecare trebuie sa traiasca.
Ca sa intre in piata, un manelist nou trebuie sa cotizeze? O mafie exista. Nu se plateste "dreptu