MANELISTUL DIN VALEA JIULUI Nicolae. Guta Nicolae. A trebuit sa-si scoata buletinul ca sa-si apere numele si faima. Are 38 de ani, patru copii recunoscuti, 24 de albume individuale si "vreo 7-8 clone".
Canta de cand se stie el ca om. Si, ca sa fie mai precis, de la vreo 8 ani. Pe acasa, in fata vecinilor, dar mai ales la cantarile pionieresti, la Petrosani. Nicolae Guta a crescut intr-o familie din Livezeni, iar inaintea lui nimeni din casa n-a cantat. El insa crede ca a fost binecuvantat cu "harul si darul lui Dumnezeu", pe care l-a transmis fiicei sale, Nicoleta. A inceput sa cante dupa ureche, dar mai tarziu a studiat acordeonul la Scoala populara de Arta, vreme de un an si jumatate.
HITUL CA UN PREMIU LA LOTO. "Dintr-o mie de femei" si "As renunta" sunt piesele care i-au adus notorietate si l-au facut pe cantaretul care traia din nunti si botezuri sa depaseasca granitele Vaii Jiului si chiar pe cele ale Romaniei. Isi aduce aminte si acum de o nunta de la Galati, de prin â91, cand a plecat sarac de acasa si s-a intors bogat.
Pentru ca la Bucuresti se imparte "cascavalul", Guta s-a mutat de cativa ani in Capitala, desi marile investitii imobiliare tot in Valea Jiului le-a facut. Dupa 18 albume compuse integral de el insusi, Nicolae si-a tras casa de discuri si a inceput sa cante si creatiile altora. "Este o mare competitie intre noi, manelistii. Sa prinzi un hit la scara nationala acuma e ca si cum ai castiga la Loto premiul cel mare⦠Toti cauta sa prinda un hit. E bataie mare intre manelisti." Guta spune ca, in ciuda concurentei uriase, doar trei sunt varfurile manelelor in Romania: el, Adrian Minune si Carmen Serban. Restul doar tine trena.
CLONAT. Pirateria este dusmanul nr. 1 al manelistilor. O spune cel care a purtat la propriu coroana de rege al manelelor. "Am vazut la taraba discuri pe care nu le scosesem inca din studio, iar pe i