"Am crezut totdeauna si cred si acum ca medicina este cea mai nobila si mai frumoasa dintre profesii"
"Profesorul Dinu M. Antonescu este unul din intelectualii romani pe care n-am auzit vreodata sa-l vorbeasca de rau cineva. Poate ca are totusi dusmani sau rivali, dar nu indraznesc sa-l conteste, intr-atat sunt de evidente calitatile morale si profesionale din care se naste arta sa de a fi. Marele chirurg ortoped este in acelasi timp un meloman, un cititor de literatura, un pasionat spectator de teatru, un calator si, nu in ultimul rand, un profesor si un om de stiinta fara egal. Secretul imbinarii tuturor acestor insusiri intr-un singur om consta din rigoarea benedictina a existentei sale, din bunatatea cu care priveste viata, din altruismul care-l dezleaga de interesele materiale si-l consacra exclusiv libertatii spiritului."
Romulus Rusan, scriitor
- Un cotidian bucurestean publica la sfarsitul anului 2005 o lista a celebritatilor medicale romanesti, unde dvs. ocupati locul intai. Prin ce l-ati meritat? Cum se obtine eminenta in medicina?
- Va marturisesc ca mie, in general, nu-mi plac clasificarile. Iar in medicina, cu atat mai mult nu ai cum stabili cine este primul si cine - al doilea. In fiecare specialitate a medicinii exista "eminente" demne de primul loc. Competitia medicului nu se duce cu confratii, pentru ocuparea vreunui loc fruntas, ci el se afla mereu in lupta cu boala, deseori pentru a invinge moartea. In ce ne priveste pe noi, cei de la Spitalul de Ortopedie "Foisor", avem o viata de echipa. Chirurgia, in general, este o munca de echipa: este nevoie de un anestezist, de un recuperator, de colegi de aceeasi specialitate, cu care sa colaborezi. Astazi, multi dintre colegii mei mai tineri - la formarea carora am contribuit si eu cu ceva - au ajuns foarte buni ortopezi. Deci, renumele clinicii de la "Foisor", daca are un renume