Premierul israelian Ariel Sharon a început să respire singur, însă continuă să rămână conectat la sistemul de asistenţă respiratorie, a anunţat, ieri, profesorul Shlomo Mor Yossef, Premierul israelian Ariel Sharon a început să respire singur, însă continuă să rămână conectat la sistemul de asistenţă respiratorie, a anunţat, ieri, profesorul Shlomo Mor Yossef, directorul spitalului Hadassah Ein Kerem din Ierusalim.
Procesul de trezire ar putea dura de la câteva ore la câteva zile. Medicii speră să determine rapid eventuale sechele ale hemoragiilor cerebrale suferite de premierul israelian, în vârstă de 77 de ani. Când va fi complet treaz, pacientul va fi supus unei serii de examene, pentru a se verifica modul în care va reacţiona la lumină, la sunete, la durere, pentru a se determina ce facultăţi au fost modificate. Unul dintre cei doi neurochirurgi care l-au operat a declarat că "şansele de supravieţuire sunt mari, însă capacitatea de a gândi va fi alterată".
Un ministru, acuzat că i-a provocat atacul cerebral
Apropiaţii lui Ariel Sharon au acuzat-o pe ministrul educaţiei, Limor Livnat, din partidul Likud, că i-a provocat premierului atacul cerebral, pentru că l-a criticat în mod public, cu o zi înainte, pentru o afacere de luare de mită, scrie cotidianul "Yediot Aharonot".
Manevrele politice au început
Ehud Olmert, numit premier interimar după îmbolnăvirea lui Ariel Sharon, se va afla în fruntea listei partidului Kadima la alegerile parlamentare din martie, a anunţat Shimon Peres fostul lider al Partidului Muncii din Israel. Peres, în vârstă de 82 de ani, a mai precizat că probabil el însuşi va figura pe lista candidaţilor din partea Kadima la alegerile parlamentare de la 28 martie, dar nu intenţionează să obţină postul de premier. Partidul lui Sharon, Kadima, se menţine pe primul loc în sondaje, în pofida unui uşor regres. Israelul a