Satula de tot felul de preparate culinare specifice sarbatorilor care au trecut, m-am decis sa schimb regimul si sa incerc oferta unei cofetarii craiovene. Cunoscut, la deschidere, drept cofetarie (dat fiind si faptul ca inainte, in aceeasi locatie, a fost tot o cofetarie - Pati Sport - n.r.), localul RIO mi-a oferit o surpriza de la primul contact cu meniul. Nu numai ca in locatia amintita poti servi masa ca in orice alt restaurant, dar la capitolul deserturi nu poti fi decât dezamagit. Oferta de „dulcegarii“ se limiteaza la o scurta lista in meniu, pentru ca in fata vitrinei sa nu poti sa alegi decât dintre patru-cinci sortimente de prajituri si cam tot atâtea de inghetata. Ma hotarasc, in cele din urma, sa iau o felie de tort de ciocolata si o inghetata, tot de ciocolata. Asta dupa ce, pret de câteva minute, am urmarit cu privirea ospataritele care schimbau impresii intre ele lânga casa, asteptând sa fiu remarcata. Când, in cele din urma am fost luata in primire de una dintre ele, nu am putut decât sa fiu din nou dezama-gita ca aceasta nu s-a inarmat si cu un servet cu care sa curete masa de firimiturile lasate de clientii care au stat acolo inaintea mea. Am depasit momentul si am asteptat cu nerabdare desertul comandat. Felia de tort de ciocolata s-a dovedit insa a fi o felie de tort cu un blat, ce-i drept, bine insiropat (semn ca poate era proaspat), dar cu o glazura care numai a ciocolata nu aducea. Aceasta era, de fapt, o crema de cacao cu margarina, iar ciocolata de ornament era de proasta calitate. Fara nici un fel de remuscari, am lasat deoparte felia de tort si mi-am indreptat atentia asupra cupei de inghetata. Singurul lucru care mi-a venit in minte a fost celebra sintagma „cât dai, atât primesti“. Pentru ca, la fel ca si in cazul prajiturii, pretul mic, respectiv 2,5 RON, se regaseste pe deplin in gustul produsului. Semn de amatorism, inghetata pastra mu