Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, a sustinut, ieri, ca problemele legate de activitatea Parchetului instantei supreme si planul de reorganizare a acestuia vor fi cuprinse intr-un raport pe care il va prezenta la bilant, cu toata responsabilitatea pe care si-o asuma, alaturi de procurorii din subordinea sa.
Ilie Botos a subliniat ca procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) "isi desfasoara activitatea in conditiile legii si fac toate eforturile pentru a finaliza cauzele de macrocriminalitate economico-financiara, in paralelel cu cei care lucreaza pe combaterea traficului de droguri si migratiei ilegale".
"Legat de problemele activitatii Parchetului, aceasta raportare o voi face in momentul cand voi prezenta bilantul si il voi prezenta cu toata responsabilitatea pe care mi-o voi asuma alaturi de procurorii din subordinea mea", a declarat jurnalistilor Ilie Botos, dupa semnarea contractului de informatizare a instantelor si parchetelor.
In acest sens, procurorul general al Romaniei a mai spus ca a facut propuneri de reorganizare a Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, propuneri care se afla in momentul de fata in evaluari cu Ministerul Justitiei".
In ce priveste DIICOT, Botos sustine ca sunt propuneri legate de competenta si specializarea procurorilor. Potrivit lui Botos, sunt diferente de competenta intre structura centrala si teritoriu, astfel ca, pentru a "fluidiza circuitul cauzelor si a mari fluiditatea DIICOT", s-a solicitat unificarea competentei. Astfel, pentru a spori capacitatea operationala si pentru a suplimenta numarul de procurori si specialisti in zona financiara si IT, s-a propus desfiintarea Birourilor teritoriale ale DIICOT (care functioneaza pe langa Tribunale) si trecerea procurorilor la Servicii teritoriale ale Directiei (care functioneaza pe la