Oamenii de pe aceasta baza sunt satui de astfel de vizite. Lumea cauta prizonieri si inchisori CIA la Kogalniceanu. S-au perindat pe la noi jurnalisti de peste tot si romani, si straini, pana si oameni de la ?New York Times? si ?International Herald Tribune??. Cuvintele il izbesc in plin pe Ulrich Glauber, jurnalistul unui saptamanal elvetian
O echipa a EVZ a insotit in baza de la Kogalniceanu un jurnalist de la publicatia elvetiana ?SonntagsBlick?, acuzata penal in scandalul CIA
Oamenii de pe aceasta baza sunt satui de astfel de vizite. Lumea cauta prizonieri si inchisori CIA la Kogalniceanu. S-au perindat pe la noi jurnalisti de peste tot si romani, si straini, pana si oameni de la ?New York Times? si ?International Herald Tribune??. Cuvintele il izbesc in plin pe Ulrich Glauber, jurnalistul unui saptamanal elvetian. Omul a sosit special, ieri, de la Z?rich doar pentru a vizita baza aeriana de la Mihail Kogalniceanu. ?Imi fac doar meseria. Asta e?, rasuna replica domoala, dar taioasa, a occidentalului.
Turism in baza militara
Potrivit ?SonntagsBlick?, publicatia la care Glauber este angajat, peste 20 de prizonieri afgani si irakieni ar fi fost torturati de fortele americane in perimetrul unitatii de aviatie pana in septembrie 2005. Miile de kilometri dedicati aflarii adevarului au un final lamentabil, anticipat de doi localnici aflati la un pahar de vorba intr-o crasma din apropiere.
?Nu o sa gasiti nimic aici. Tot ce dau televiziunile si ce spun strainii sunt minciuni si atat. Americanii au adus doar bani buni patronilor de la hotelul din apropiere?. Intr-adevar, minutioasa scotocire nu scoate la iveala niciun prizonier arab si nicio inchisoare secreta. Linistea deplina din unitate, intrata in conservare, este tulburata numai de motoarele celor catorva elicoptere iesite din hangare.
Baza aeriana 86 de la Mihail Kog