Raliul Dakar a mai facut o victima. Motociclistul australian Andy Caldecott (KTM), in varsta de 41 de ani, a incetat din viata, luni, dupa ce a cazut la kilometrul 250 din etapa a IX-a a Raliului Dakar - 2006, disputata intre Nouakchott si Kiffa, in Mauritania, au anuntat organizatorii, citati de AFP.
"Decesul sau a survenit la ora 11.57 GMT. El a murit in urma cazaturii de la kilometrul 250. Am fost anuntati de accident la ora 11.31, iar la ora 11.55, elicopterul a ajuns la fata locului. Confirmarea mortii sale s-a facut la ora 11.57. Evident ca familia a fost anuntata", a spus Etienne Lavigne, directorul competitiei.
Caldecott este al 23-lea concurent sau membru al caravanei din Raliul Dakar care moare de la infiintarea competitiei, in urma cu 28 de ani. La editia trecuta au incetat din viata doi motociclisti, spaniolul Juan Manuel Perez si italianul Fabrizio Meoni.
Istorie de zeci de ani
In 1977, in timpul Raliului Abidjan - Nisa, Thierry Sabine s-a ratacit in Desertul Libiei. Experienta la limita pe care a trait-o cu aceasta ocazie i-a dat ideea unui raliu cu startul in Europa si care urma sa traverseze legendarul desert african. Crezul sau s-a tradus printr-o “provocare pentru competitori si un vis pentru toti cei care ajung la final”. Asa s-a nascut in iarna dintre 1978 si 1979 primul Paris - Dakar! Traseul incepea in Franta si se termina in Senegal, celelalte tari traversate fiind Algeria, Niger si Mali.
Inca de la inceput, maratonul a incitat pilotii, echipele si pasionatii raliurilor, numarul participantilor crescand in mod semnificativ de la o editie la alta. Traseul a suferit si el modificari, in 1984 ajungand sa treaca prin Guineea, Sierra Leone si Mauritania, pentru ca in 1992 sa traverseze intreaga Africa pana la Capetown.
Constienta de impactul mediatic al competitiei, Volkswagen a fost prezenta in Daka