Directorul SC Tetarom, Viorel Gavrea sustine insa ca actiunea Consiliului Concurentei este de prisos, iar asta mai ales pentru ca nu au primit ajutor de stat, si nici nu vor primi.
SC Tetarom Cluj a obtinut, saptamana trecuta, titlul de parc industrial pentru cele peste 11 hectare de teren pe care le detine, la capatul liniei de tramvai in zona Bulevardul Muncii, fara numar. Precizam ca aceasta suprafata de teren a fost deja contractata de catre societatea americana Emerson in vederea unei investitii de peste 72 de milioane de euro.
Pentru ca autoritatile locale sa beneficieze de un ajutor in ce priveste facilitarea utilitatilor pentru investitorul american, Consiliul Concurentei a efectuat o evaluare prin care a estimat ca Tetarom II poate beneficia de un ajutor de stat in valoare de 718.356 RON. Directorul societatii Tetarom, Viorel Gavrea, spune, insa, ca acesti bani sunt oferiti mai mult de complezenta.
"Nu am apelat niciodata la astfel de ajutoare pentru ca nu a fost cazul", sustine Gavrea, precizand ca pentru toate facilitatile de care beneficiaza acum firmele care au inchiriat spatii in parcul industrial nu s-au folosit decat banii europeni din proiect.
Oricum, procedura de incasare a acestor ajutoare de stat e mai complicata deoarece banii pot fi solicitati de catre administratorii parcurilor industriale numai dupa finalizarea investitiei.
La ce ajuta Consiliul Concurentei? Banii pe care ii promite Consiliul Concurentei, in varianta "ajutor de stat pentru dezvoltare regionala" nu-i vrea nimeni, mai ales pentru modul in care a fost gandit acest program. Se ia in calcul fiecare potential parc industrial.
Dupa ce reprezentantii Consiliului Concurentei din teritoriu fac o evaluare, se autorizeaza o suma menita sa vina in spriji