Satui de problemele din anii trecuti, membrii Asociatiei Furnizorilor de Produse Medicale (AFPM) sunt decisi sa nu mai accepte nici o intarziere din partea spitalelor la plata materialelor. Astfel ca, deja, 12 spitale sunt actionate in judecata. Pe de alta parte, AFPM il acuza pe Nicolaescu ca "a decis sa penalizeze si sa pedepseasca companiile private furnizoare de produse in loc sa-i penalizeze pe oficialii ministerului pentru o proasta organizare, reglementare si control al propriului sistem public de sanatate". AFPM ii recomanda ministrului sa studieze si el bugetul Sanatatii pentru a intelege ca "va fi nevoit sa permita depasirea valorilor din contractele spitalelor cu CNAS pentru ca altfel spitalele nu vor putea functiona".
Furnizorii de produse medicale au decis, ca incepand din acest an, sa nu mai accepte nici o intarziere din partea spitalelor la plata materialelor sanitare livrate. Acestia nu vor sa mai repete ''experienta'' din ultimii ani: unitatile sanitare sa acumuleze catre ei, anual, datorii de sute de miliarde de lei. Deja, ''furnizorii de produse medicale au dat in judecata un numar de 12 spitale pentru plata datoriilor si a penalitatilor de intarziere din anii 2004 si 2005'', dupa cum ne-a declarat Ion Ciceala, director executiv al Asociatiei Furnizorilor de Produse Medicale (AFPM).
Reforma sistemului sanitar, facuta dupa ureche
''Masurile de reformare a sistemului sanitar sunt luate, din punctul de vedere al AFPM, dupa ureche. O ureche care aude prost, cel putin in ceea ce priveste plata datoriilor spitalelor catre furnizorii de produse medicale. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a decis sa penalizeze si sa pedepseasca companiile private furnizoare de produse medicale, in momentul in care a hotarat ca spitalele care nu-si justifica cheltuielile sa nu primeasca bani de la casele judetene de asigurari de s