Pe Valea Oltului au fost plantati luni in timp record nu mai putin de 3000 de arbori, in incercarea de a stabiliza versantul. Pentru a realiza acest lucru au muncit peste 80 de ingineri si tehnicieni, dar si in jur de 50 de muncitori silvicultori.
Inainte de a se face terasarea muntelui a avut loc o ultima explozie, pentru declansarea careia s-a folosit de aceasta data in loc de dinamita un amestec format din azotat de amoniu si pacura, acelasi care a dus la producerea tragediei de la Mihailesti.
Explozia a avut efect mult mai mare decat cele precedente, zguduindu-l serios si pe presedintele care se afla in apropiere.
Impaduririle vor continua la primavara
La indicatiile ministrului Gheorghe Flutur silvicultorii valceni au inceput apoi o impadurire in timp record, la temperaturi sub zero grade. Impadurirea s-a facut pe o banda de 50 de metri in jurul alunecarii.
In zona efectiva a alunecarii se va intocmi un proiect care va cuprinde lucrari de terasare pentru stabilizarea versantului si impadurirea teraselor dupa o schema de plantare de minim 10.000 de puieti pe hectar.
Au fost plantati acum arbori si arbusti de diverse specii (salcam, catina, lemn cainesc, mesteacan, salcie capreasca, fag, carpen, tei, jugastru etc.).
"Puietii au fost scosi din pepiniera silvica de la Ionesti si au fost pregatiti in pungi cu pamant de imprumut pentru a putea fi plantati in conditii specifice stancilor.", a spus directorul Directiei Silvice Valcea, Adam Jinaru. Pentru stabilizarea zonei au lucrat si angajatii de la Ocolului Silvic Calimanesti.
Acestia au intervenit pentru scoaterea arborilor doborati, care impiedicau ranguirea stancilor si a bolovanilor din zona de alunecare. Lucrarile de plantare s-au efectuat deocamdata pe benzile laterale, urmand ca ele sa continue la primavara, dupa stabilizar