S-a spus ca, probabil, procurorii nu vor descoperi nimic ilegal in mostenirea familiei Nastase, ramanand stampila pusa de electorat: mare amator de case si posesor de matusi cu averi misterioase. Daca liderul PSD nu avea nimic de ascuns, de ce a simtit nevoia sa ascunda mostenirile? - intreaba omul de pe strada.
Poate ca daca ar fi vorbit deschis despre matusile sale s-ar fi dus la inmormantare ca orice nepotel iubitor si ar fi stors o lacrima sesizata pe furis de vreo camera ascunsa de luat vederi, iar dupa aceea si-ar fi anuntat alegatorii ca, surprinzator, a primit si agoniseala de-o viata a rudelor decedate, probabil ca acum n-ar fi avut nici o problema.
Asa, in increngatura numeroaselor personaje implicate in acumularea averii sale, pare ca este practic imposibil ca cineva sa nu fi gresit pe undeva prin vreun act, pierzand din vedere vreun amanunt important al ecuatiei. Iar cand procurorii vor descoperi fisura, se va darama probabil intregul castel de nisip.
Oamenii simpli, pusi in fata unei mosteniri, ar fi fost obligati mai intai sa faca succesiune. Cu aceasta ocazie ies mereu la iveala rude uitate demult care-si revendica drepturile. Familia Nastase insa pare sa nu fi avut aceasta problema...
"Operatiunea matusa" ii pune in mare incurcatura pe pesedisti. Este pentru prima data cand orice solutie ar adopta se poate intoarce impotriva partidului. Daca-l cedeaza pe Adrian Nastase si ii cer sa se autosuspende ori ii confisca functia de presedinte executiv pana cand se pronunta Justitia, inseamna practic sa-l condamne pe actualul lider la moarte politica.
Chiar si in cazul in care procurorii ar spune ca averea sa este OK, nu va putea reveni in fruntea partidului prea usor, trebuind practic sa-si recladeasca ascensiunea. Daca PSD consimte la inlaturarea lui Nastase, toti liderii partidului, fara exceptie,