Condamnat la opt ani de inchisoare si suspendarea unor drepturi timp de patru ani de la ispasirea pedepsei, Genica Boerica va sti cu exactitate cat va avea de stat dupa gratii abia dupa ce magistratii Curtii de Apel Bucuresti vor judeca recursul formulat de procurorii Instantei supreme fata de decizia luata, la 30 noiembrie 2005, de Tribunalul Bucuresti. In sprijinul sentintei nr. 1512 data in dosarul 1831/2005, in care mai sunt condamnati 11 inculpati la pedepse privative de libertate cuprinse intre doi si opt ani, magistratii au intocmit "motivarea" pe care au inaintat-o la 10 ianuarie Curtii de Apel. Detaliile picante ale infractiunilor savarsite de "Regele alcoolului" si acolitii sai, rezultate din materialul probator (urmarirea penala si cercetarea judecatoreasca), vi le prezentam, in serial si in exclusivitate, incepand de astazi.
Asa cum sustin judecatorii, activitatea infractionala a lui Genica Boerica a demarat in luna iunie 2001, fiind bine structurata, "pe paliere de comanda si executie" si speculand "toate viciile sistemului legislativ si jurisdictional".
Primele (palierele de comanda) erau formate dintr-un numar foarte restrans de persoane, ajunse in aceste pozitii prin ascensiune treptata, dupa atente selectii si dovezi de loialitate. Concret, acestia se ocupau cu organizarea actiunilor ilicite, racolarea de membri pentru palierele de executie, retribuirea acestora pentru diferite "servicii", tot ei fiind, in general, beneficiarii banilor obtinuti ilegal sau a unei parti semnificative din acestia.
Liderii (pentru ca sunt doi - cel roman este Genica Boerica, iar cel arab Nassar K.A.A. Mohamed) nu actionau decat prin persoane interpuse astfel incat sa fie mai greu de depistat activitatea lor ilegala.
In majoritatea cazurilor, acestia erau ajutati de "locotenenti", care urmareau ca ordinele date de lideri sa fie executate intocmai s