Bill Gates, ales omul anului 2005 de revista „TIME" alaturi de sotia sa Melinda si de solistul Bono de la formatia irlandeza U2, avea la un moment dat o problema: ce-ar putea face oare cu atata amar de bani? Succesul fulminant al companiei Microsoft, pentru care dl Gates a abandonat studiile universitare, ii umflase conturile cu mai mult decat ar fi putut cheltui in trei vieti, daramite intr-una.
Tatal aceluiasi domn Gates il tot batuse la cap despre responsabilitatile pe care i le impune bogatia, de a da ceva inapoi societatii. In cele din urma, parintele sistemului Windows si-a ascultat parintele si de aici s-a nascut fundatia de caritate care a atras admiratia juriului de la „TIME".
In Romania anului de gratie 2006, noi nu avem Bill Gates, dar il avem pe Adrian Nepotul Minune. Pe el nu-l preocupa problematica morala a bogatiei, fiindca nu crede ca are inca destui bani. In loc sa vada cum poate da ceva inapoi societatii care l-a facut atat de prosper,
dl Nastase recruteaza matusi cu un fler pentru afaceri ce l-ar face de ras chiar pe dl Gates.
Bill Gates nu este primul magnat vestic pe care il framanta bogatia. Andrew Carnegie, care si-a facut averea in software-ul secolului trecut - otelul - a spus ca acela care moare bogat moare in dizgratie.
Dupa ce si-a facut un imperiu cu aceeasi agresivitate cu care
dl Gates a construit Microsoft, dl Carnegie a construit numeroase biblioteci pe intreg teritoriul Statelor Unite si a finantat o fundatie dedicata cauzei pacii mondiale.
Adrian Nepotul Minune e departe de a fi cel mai avut dintre cei avuti. Ce il diferentiaza pe el de cei din Top 300 este faptul ca timp de patru ani fisa postului sau era taman de a face ceva pentru societate, de-a le face viata mai buna celor care l-au votat. Ar fi trebuit sa fie busola partidului intru servirea poporului, dar s