Proiectul de hotarare a fost propus de executiv in ultima sedinta a CJ, din decembrie, numai ca reprezentantii PSD s-au opus deciziei, sustinand ca terenul trebuie sa ramana neutru.
Directorul Tetarom, Viorel Gavrea, a sustinut ca, in cazul in care CJ decide ca terenul sa intre sub administrarea societatii pe care o coordoneaza, promite ca va angaja cea mai buna echipa pentru consolidarea acestuia, avand in vedere ca, in urma ploilor abundente din vara, terenul risca sa se prabuseasca in orice clipa.
Mai mult, Gavrea a promis ca va aduna fonduri importante pentru intretinerea versantului de la societatile care au inchiriat terenuri in Parcul Industrial Tetarom. "Spre deosebire de Muzeul Etnografic, noi putem sa facem rost de fonduri", a declarat Gavrea.
El a precizat ca reprezentantii societatilor care beneficiaza de un spatiu in parcul industrial si-au anuntat intentia de a contribui cu bani, astfel incat versantul sa devina un spatiu verde, frumos amenajat.
Consilierul PSD Dan Canta a sustinut, insa, ca acest lucru ar insemna ca CJ sa mareasca capitalul social al Tetarom, altfel incat sa poata fi transferat terenul din patrimoniul institutiei in cel al societatii. "Eu zic ca nu are rost sa dam terenul, oricum tot CJ da banii pentru consolidarea acestuia, atunci de ce sa-l dam societatii?", a intrebat Canta la ultima sedinta a Consiliului.
Pentru ca disputa sa nu se extinda, Gavrea i-a invitat pe consilieri sa mearga la fata locului, ca sa evalueze situatia. "Cel mai bine ar fi sa veniti sa vedeti ca, si dupa consolidare, terenul va avea nevoie sa fie intretinut, iar noi avem experienta si putem face asta", a mai spus Gavrea.
El i-a asigurat pe consilieri ca nu exista vreun pericol ca terenul sa se transforme in altceva decat intr