Cascada de explicatii ce au fost date publicitatii dupa anuntarea sentintei, din decembrie 2005, in "Dosarul Clamparu" au fost completate, la sfarsitul saptamanii trecute, de cele venite din partea reprezentantilor Tribunalului Sibiu, care le contrazic pe cele prezentate de la Parchet.
Purtatorul de cuvant al acestei instante, judecatorul Carmen Georgica, a venit cu precizari asupra modului in care a fost data sentinta de ridicare a starii de arest preventiv asupra celor sapte suspecti judecati la Sibiu si apara legalitatea deciziei luate de judecatorii cazului. Identitatea acestora este pastrata confidentiala.
Magistratul a afirmat ca "prin sentinta nr. 355/2005 a Tribunalului s-a dispus refacerea actelor de urmarire penala de catre procuror si revocarea masurii arestarii preventive a inculpatilor, apreciindu-se ca in faza de urmarire penala au fost incalcate dispozitii imperative ale legii, care au dus la incalcarea dreptului la aparare al acestora".
Reprezentantii instantei au mai precizat ca inculpatii sunt inca in stare de arest preventiv pana la judecarea la Alba Iulia a recursului declarat de procurori.
Mandatul de arestare emis pe numele acestora a fost prelungit chiar de magistratii Tribunalului Sibiu la 22 noiembrie 2005 si daca o solutie din partea Curtii de Apel Alba Iulia nu intervine in aceasta perioada, el expira la data de 20 ianuarie 2006.
De asemenea, oficialii Tribunalului Sibiu considera ca afirmatiile potrivit carora cauza s-ar fi judecat cu unul dintre aparatorii legali ai inculpatilor in situatie de incompatibilitate este "denigratoare" la adresa magistratilor care au dat sentinta si la adresa institutiei, in general.
"Sustinerile reprezentantilor Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu in acest sens sunt nu