Pentru melomanii din Bucuresti, anul 2005 a fost plin de bucurii muzicale. Pe marile scene ale Capitalei au evoluat trupe si artisti de exceptie, pe care n-am visat vreodata ca-i vom putea vedea si asculta in direct: Manfred Mann, Phil Collins, Bobby McFerrin.
Iar surprizele au urmat si in decembrie, cu toata forfota nebuna a Craciunului si a Anului Nou.
Desfasurate la distanta de doar doua zile la Sala Palatului, concertul sustinut de The Original Usa Gospel Singers & Band si spectacolul de muzica si dans flamenco, cu Angel Munoz drept cap de afis, au prilejuit publicului romanesc intalnirea cu artisti de top ai unor genuri muzicale ce si-au gasit mai rar loc pe scenele noastre. Ambele spectacole au inregistrat un succes nebun si romanii au putut simti pasiunea si emotiile intense ce razbat din doua genuri muzicale ce par la prima vedere atat de diferite. Este drept ca gospelul reprezinta muzica religioasa ce se canta in bisericile afro-americane, iar flamenco-ul duce cu gandul mai degraba la pasiunile pamantene, insa ambele muzici s-au nascut din suferinta si sudoare, din revolta si nevoia sclavilor africani, respectiv ale tiganilor andaluzi, de a-si exprima trairile, sentimentele. Patosul din care au izvorat aceste muzici s-a pastrat peste ani si a insemnat marele atu al acestor spectacole.
Dansand in biserica:
The Original Gospel Singers
Bucurestiul a fost singurul oras din Europa de Est in care s-a oprit turneul uneia dintre cele mai bune trupe de gospel, ce a avut onoarea de a canta la Vatican sau la Scala din Milano. Concertul a picat cum nu se poate mai bine, in perioada sarbatorilor, si a adus pe scena Salii Palatului atmosfera slujbelor din bisericile afro-americane din Statele Unite, in care se canta si
Surpriza serii: Ioan Gyuri Pascu se danseaza cu foc, in numele Domnului. Imnuri crestine si