Desi multi prefera sa o ignore, industria sexului din Romania e un domeniu in care se invart, anual, cateva sute de milioane de euro. Alte zeci de milioane ajung in tara de la “filialele” externe. Legalizarea prostitutiei, care ar putea aduce avantaje atat practicantelor, cat si statului, se loveste, insa, de prejudecati si conventii internationale. Pot fi gasite pe soselele de centura, prin parcarile de TIR-uri, in preajma hotelurilor si restaurantelor, in cluburi,
Desi multi prefera sa o ignore, industria sexului din Romania e un domeniu in care se invart, anual, cateva sute de milioane de euro. Alte zeci de milioane ajung in tara de la “filialele” externe. Legalizarea prostitutiei, care ar putea aduce avantaje atat practicantelor, cat si statului, se loveste, insa, de prejudecati si conventii internationale.
Pot fi gasite pe soselele de centura, prin parcarile de TIR-uri, in preajma hotelurilor si restaurantelor, in cluburi, baruri si discoteci, in saloanele de masaj, in bordelurile ilegale, in caminele studentesti, pe internet sau la rubrica de mica publicitate a ziarelor. La oras, la tara, pe Litoral sau pe Valea Prahovei, ba chiar si prin statiunile balneare. Cine ar vrea sa afle cate sunt, se ciocneste, insa, de lege. Conform Codului penal, prostitutia este “fapta persoanei care isi procura principalele mijloace de existenta practicand in acest scop acte sexuale cu diferite persoane”. Cu alte cuvinte, daca are un loc de munca, chiar si fictiv, sau daca demonstreaza ca principalele mijloace de existenta ii sunt asigurate din alte surse (ajutor de la rude sau prieteni, pensii, chirii etc.), o prostituata nu poate fi incriminata si, asadar, nu va fi luata in calcul nici de statisticile politiei si justitiei.
Ceea ce nu face decat sa dea o imagine falsa a