Din cauza grevei prelungite a cadrelor didactice si a programului de recuperare a orelor, care solicita suplimentar elevii si profesorii, conducerea Muzeului brailei a hotarit sa amine data de inscriere a elevilor la Cercul de turism cultural - patrimoniu cultural. Aceasta a fost stabilita pentru 25 martie 2006. Inscrierile se pot face la secretariatul Muzeului Brailei.
La acest cerc pot veni elevi din invatamintul primar sau din cel gimnazial. Cercul se va desfasura simbata sau duminica, lunar, pe grupe de maximum 25 de elevi, din cele doua categorii de virsta.
Participarea se face pe baza abonamentului de Prieten al Muzeului Brailei, in valoare de 100.000 lei, care permite intrarea libera In muzeu, la orice activitate si pentru vizitare, timp de un an. Specialistii institutiei ii vor invata pe copii ce anume trebuie vizitat intr-un oras si de ce, ce este centrul istoric al unui oras, ce este un monument istoric, un monument arhitectonic sau cum trebuie privita o biserica sau o minastire. De asemenea, vor intelege ce este patrimoniul cultural si de ce trebuie protejat, ce este un sit arheologic, un santier arheologic sau care este rolul istoriei. Practic, la acest cerc de turism cultural elevii vor invata sa calatoreasca in trecut. "Vom folosi harti, casete video, casete audio, fotografii, ghiduri turistice, CD-uri pentru a Invata sa calatorim eficient. Vom vizita muzee, biserici, santiere arheologice din oras. Optional, In vacante, putem organiza excursii la unele obiective turistice din tara. Vom Invata despre orase, muzee, biserici, mainastiri, cetati, palate, castele, traditii din Romania si din alte tari ale Europei. Participantii vor primi materiale scrise cu prezentari Insotite de date geografice, istorice, culturale, economice, gastronomice etc.
Prezentarile vor fi sub forma unor trasee pe harta. Unele trasee vor urmari anumi