Din cauza stresului, excesului de alimente sau sedentarismului, se produce zilnic o acumulare de toxine în organism. Efectele sunt lipsa de tonus, supraponderabilitatea, digestia anevoioasă, dureri Din cauza stresului, excesului de alimente sau sedentarismului, se produce zilnic o acumulare de toxine în organism. Efectele sunt lipsa de tonus, supraponderabilitatea, digestia anevoioasă, dureri de cap, tulburări de somn şi respiratorii, limbă încărcată, ten pătat sau cu coşuri etc. Aceste simptome indică o proastă funcţionare a organelor care trebuie să elimine toxinele: plămâni, rinichi, ficat, intestine, piele. Ele sunt supraîncărcate de reziduuri metabolice, în urma abuzului de tutun, alcool, aditivi alimentari, a stresului şi a meselor dezechilibrate. În acest caz, se impune, timp de zece zile, un tratament-şoc, bazat pe legume şi fructe, care au rolul de a fluidiza tranzitul intestinal, creşte diureza şi pot atenua senzaţia de foame. Aceste alimente naturale conţin antioxidanţi şi luptă împotriva îmbătrânirii organismului. După cinci zile se fac simţite efectele: un tonus mai bun şi un ten curat, luminos. În prima zi se vor elimina carnea şi preparatele din carne, precum şi grăsimile: smântâna, uleiurile, sosurile. În următoarele două zile se vor consuma fructe, chiar sub formă de suc sau compot. Legumele trebuie să fie bogate în fibre: varză, praz, sparanghel, andive, ţelină, dovlecel şi condimentate cu ierburi aromate. După şapte zile se pot reintroduce în alimentaţie făinoasele în doză mică - pâinea şi cerealele integrale. Menţinerea organismului curat se va face consumând în fiecare dimineaţă, cu 20 de minute înaintea micului dejun, un amestec format dintr-un morcov, o jumătate de lămâie stoarsă într-un pahar mare de apă minerală bogată în magneziu. Zilnic se va bea cel puţin un litru şi jumătate de apă pentru accelerarea eliminării toxinelor.