Evenimente peste evenimente se incaleca rapid, unele peste altele, incit nu apucam sa ne asezam bine pe un subiect important, ca vin altele tot atit de importante. Daca nu si mai dramatice. Deplingeam, cu un suris amar in coltul gurii, toata tevatura cu milionul de euro si matusa care l-au napastuit pe dl Adrian Nastase, presedintele Camerei Deputatilor, urmaream cu atentie desfasurarea tensiunilor dintre Iran si lumea occidentala care poate genera conflicte greu de stapinit intre Orient si Occident, participam cu infrigurare la cursa pentru viata a premierului Ariel Sharon, cind a explodat, la sfirsitul saptaminii trecute, stirea cu accidentul de la mina Anina.
Soldata cu multe victime si scotind din nou la iveala cu brutalitate, punindu-le fata-n fata, cele citeva Romanii care traiesc laolalta: Romania „oamenilor de prisos“, sinistrati de variate feluri (pensionari, bolnavi, someri, neproprietari de nimic si neputinciosi in a face incredibile afaceri si investitii imobiliare, dascalime paupera, tarani in virsta sau tineri debusolati etc.) si cea a noilor-vechi imbogatiti-bogatani, afisind cu ostentatie avutia lor sfidatoare. Sint cei care se „descurca“, in diverse grade, si care alcatuiesc ierarhii aparte, si cei care „supravietuiesc“ de pe o zi pe alta. Nimic nou in istoria lumii: cine rezista acestei lupte acerbe, bine, cine nu, nu. Exista, e adevarat, niste mecanisme care mai atenueaza diferentele si fac posibila o anume functionare a societatii. Cumva.
Televiziunile erau pregatite sa descrie, cu lux de amanunte, telenovela botezului unui copil de catre perechea prezidentiala, cind totul a fost dat peste cap si tragedia soldata deja cu sapte morti ne-a aruncat in plina realitate non-fiction a lumii in care traim. Impreuna, dar separat. Laolalta, dar fiecare pe cont propriu. Cu un mediatizat „noua ne pasa“ in mijlocul nepasarii, mai mu