NE-AM INTERESAT PENTRU TINE Pentru orice interventie este necesara autorizatie
De multe ori sunt cazuri in care se doresc anumite schimbari in amenajarea locuintei. Majoritatea obiectelor din casa nu prezinta probleme in acest sens, le putem pozitiona oriunde dupa bunul plac. Sunt insa si obiecte care nu pot fi mutate pur si simplu. Spre exemplu, repozitionarea aragazului nu se poate realiza chiar atat de usor, pentru ca nu trebuie sa mutam doar aragazul, trebuie sa modificam si instalatia de utilizare a gazelor. Oamenii considera ca, in general, nu au nevoie de aprobare pentru acest gen de interventie si apeleaza la prieteni sau la cunostinte pentru executarea lucrarilor de modificare a instalatiei de gaz.
AUTORIZATIA ESTE OBLIGATORIE
Domnul Florin Georgescu de la firma Distrigaz Sud afirma ca modificarea instalatiei de gaz se face numai cu acordul societatii de furnizare a gazului, iar efectuarea lucrarilor de modificare se poate realiza doar de catre firmele atestate de ANRGN (Asociatia Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale). Demersurile pentru obtinerea acordului societatii necesita mai multi pasi pe care ii vom enumera in continuare.
Abonatul trebuie sa mearga la sediul Distrigaz sau la compania de furnizare a gazului din orasul sau, la Biroul Relatii cu Abonatii, unde depune o cerere in care solicita modificarea instalatiei, o copie dupa cartea de identitate si o copie dupa actul de proprietate al locuintei. In urma acestei cereri, se va intocmi un Aviz Tehnic de catre echipa firmei de distributie a gazelor (care vine la fata locului dupa depunerea cererii), pe baza caruia se vor executa lucrarile de modificare a instalatiei.
Durata maxima de obtinere a avizului este de 30 de zile, insa domnul Georgescu afirma ca de obicei acest document se obtine in aproximativ o saptamana. Taxa care se plateste pentru obtinerea