Piata bursiera a inregistrat a doua zi consecutiva de scadere, care a afectat in mod special segmentul SIF-urilor. Desi in prima parte a sedintei SIF-urile aveau o lichiditate mai buna decat restul emitentilor, nici una dintre cele cinci societati nu inregistra o crestere a cotatiei. In pofida sustinerii la cumparare, tendinta pietei este de descrestere.
"In piata oferta a fost mai mare decat cererea, ordinele de vanzare ale investitorilor fiind mai agresive. Dupa scaderile inregistrate in aceste doua zile, nivelul preturilor pe segmentul SIF-urilor a ajuns la cotatiile de la inceputul anului", ne-a declarat Laurentiu Popescu, trader Ieba Trust.
A doua parte a sedintei bursiere a consemnat scaderea pretului de cotatie pe SIF-uri cu 3,4 la suta. In ultima ora insa, vanzatorii au intervenit cu precadere pe segmentul SIF-urilor, SIF 1 inregistrand cea mai mare scadere, (3,8 la suta), la polul opus situandu-se SIF 3 cu o depreciere de doar 1,7 la suta. De altfel, SIF 3 se mentine in pozitia de cel mai cautat titlu de pe piata de capital. Ziua de ieri a continuat evolutia inregistrata de acest segment in sedinta de marti, cand cotatiile Societatilor de Investitii Financiare (SIF) au inregistrat o corectie, coborand in medie cu 2,33%. SIF Transilvania s-a mentinut in topul lichiditatii, pentru a doua zi consecutiv, rulajul fiind de 12,6 milioane de lei. La nivelul pretului, societatea a pierdut 3,3%, ajungand la 2,35 lei pe actiune.
Cotatia SIF Oltenia a coborat cu 2,7%, la 2,91 lei pe actiune, iar corectia SIF Moldova a fost de 2,3%, la 2,56 lei pe titlu. Valoarea totala a tranzactiilor derulate marti cu cele cinci SIF a fost de 35,6 milioane de lei. In sedinta precedenta indicele BET-FI a urcat cu 2,11%, dar marti a pierdut acest avans.
"Cresterea inregistrata de SIF-uri la inceputul anului a fost brusca, fiind efectuata pe fondul intrarii pe piat