La Timisoara functioneaza o structura teritoriala a Departamentului National Anticoruptie (DNA), care acopera tot Banatul, respectiv judetele Timis, Caras-Severin si Arad. Sediul serviciului teritorial se afla la etajul trei al Palatului Dicasterial, in aripa Parchetelor.
La capatul unui coridor pe care se afla birourile procurorilor Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara mai exista trei camarute si un hol cat o debara de bloc. Doua incaperi sunt cu trecere. 12 persoane isi desfasoara activitatea pe o suprafata de 90 de metri patrati.
"In biroul meu stau cu un politist si o grefiera"
Perspectiva mutarii intr-un alt sediu, mai mare, este privita cu neincredere de seful DNA Timisoara, procurorul Vlad Speriusi. "Din cauza sediului mic, cu doar trei incaperi si un hol de trecere, uneori venim la serviciu dupa-amiaza sau seara, pentru a avea liniste. De exemplu, in biroul meu, care are circa 30 mp, stau cu un politist si o grefiera.
In aceste conditii, este foarte greu sa asigur confidentialitatea anchei. Nu exista o siguranta privind protectia informatiilor. Este foarte greu sa ne descurcam in acest spatiu, dar, deocamdata, astea sunt conditiile.
Ma intrebati daca nu vom primi un sediu mai mare, tot aici, dupa terminarea lucrarilor de reparatii si consolidari? Nu stiu ce sa va spun, este spatiul lor, noi aici suntem tolerati", a declarat procurorul.
El s-a aratat dezamagit ca varianta mutarii intr-o fosta cazarma, pe strada Oituz, a cazut, dupa ce cladirea a fost atribuita, in urma unui schimb intre ministerele de resort, Universitatii de Vest.
Pe de alta parte, presedinta Curtii de Apel, Silvia Nebela, este extrem de nemultumita de stadiul lucrarilor la Palatul Dicasterial, acuzand faptul ca investitia