"Procesul de privatizare, din perspectiva Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, se afla, In acest moment, In faza sa finala", se arata intr-un comunicat de presa al autoritatii. In sustinerea acestei afirmatii, AVAS invoca faptul ca mai are un portofoliu rezidual de societati comerciale, aflate, In majoritate, Intr-o situatie economico-financiara dificila.
In ceea ce priveste portofoliul in cazul Brailei, potrivit informatiilor prezentate pe pagina de web a AVAS, la inceputul acestui an, acesta cuprinde doar 9 societati comerciale, cu un capital social total de 830 miliarde lei din care aproape 120 miliarde lei, detinut de stat prin actiuni: "Agromec Marasu", "Alimentara 90", "Atlas", "Ceprohart", "Cerealcom", "Combimix", "Concivia", "Laminorul" si "Mecon". De mentionat este faptul ca doar 6 sint privatizabile,
in conditiile in care "Agromec Marasu", "Combimix" si "Mecon" sint
fie radiate fie dizolvate. Dintre societatile privatizabile, in cazul a
doua unitati ("Ceprohart" si "Laminorul"), AVAS detine pachetul
majoritar de actiuni reprezentind un capital social de 302,1 miliarde
lei, din care statul detine 207,01 miliarde lei. De altfel, SC
"Laminorul" a fost deja lansata la privatizare nu mai putin de 5 ori in cursul anului trecut, negocierile cu un potential investitor fiind inca in derulare. In ceea ce priveste cele 3 unitati neprivatizabile, societatile "Agromec Marasu" si "Mecon" au fost dizolvate de drept in conditiile art. 30 din Legea nr. 359/2004, din cauza ca nu si-au preschimbat certificatele de inmatriculare, iar "Combimix" a fost deja radiata din Registrul Comertului.
"In 2006, se va continua procesul de trecere In proprietate privata, In special prin lichidare"
In prezent, la nivel national, In portofoliul autoritatii