Vin de papadie.
Ingrediente: 8 radacini proaspete de papadie, 1 litru de vin alb.
Mod de preparare: spalati bine radacinile cu o perie si puneti-le la macerat in vin, intr-o sticla inchisa cu dop, vreme de o saptamana. Veti obtine o bautura usor amara, dar cat se poate de sanatoasa.
Vin cu boabe de ienupar
Ingrediente: 1 litru de vin alb, 1 pumn de boabe de ienupar.
Mod de preparare: sfaramati boabele de ienupar intr-o piua de lemn sau intre doua folii de plastic. Puneti-le la macerat in vin, vreme de o saptamana, intr-o sticla inchisa cu dop. Cand timpul expira, puneti lichidul la fiert pe foc mic, vreme de 10 minute, intr-un vas cu capac. Lasati-l din nou la macerat, vreme de o saptamana, apoi strecurati vinul si puneti-l din nou intr-o sticla curata, cu dop.
Vin de sanatate
Ingrediente: 2 litri de vin alb sau rosu, 2 maini de rozmarin, o mana de frunze de salvie si cateva fire de cimbrisor.
Mod de preparare: Varsati vinul intr-un borcan si adaugati plantele aromate. Legati borcanul la gura si lasati continutul sa se macereze o saptamana. Strecurati vinul si trageti-l la sticle, adaugand in el si 2-3 lingurite de miere.
Vin fiert
Ingrediente: o sticla de vin rosu de buna calitate, 2 lamai netratate, un baton de scortisoara tocat mare, 4 cuisoare aromate, putin praf de nucsoara rasa, zahar pudra.
Mod de preparare: Radeti coaja lamailor. Puneti vinul la fiert. Cand da in clocot, adaugati lamaia rasa, cuisoarele si scortisoara, un varf de cutit de nucsoara si 8 linguri de zahar praf. Lasati sa fiarba cateva minute, apoi stingeti focul. Lasati sa se infuzeze o jumatate de ora. Incalziti din nou vinul si strecurati-l, inainte de a-l servi. E foarte bun si contra racelii. Vin de papadie.
Ingrediente: 8 radacini proaspete de papadie, 1 litru de vin alb.
Mo