De foarta multa vreme imi doream sa ajung la Galaxy - Carul din Stele, restaurant cu specific românesc. Inca de la deschiderea localului, prietenii s-au grabit sa mi-l recomande, ridicând in slavi mâncarea buna si atmosfera pur româneasca. Trebuie sa recunosc ca nu ma asteptam sa gasesc cine stie ce atmosfera „româneasca“ la Galaxy. Mi-era clar ca mâncarea este traditionala, dar n-ar fi fost nimic spectaculos daca atmosfera nu ar fi fost si ea la fel. Cu un aspect exterior mai mult decât modern, traditionalismul localului sta ascuns dincolo de usile din termopan, la etajul intâi al cladirii unde scepticismul meu a fost retezat dintr-o lovitura, imediat ce am impins usile grele din lemn ale „salii de mese“. Scaunele si mesele din lemn, peretii si tavanul imbracati in lemn, naproanele din impletituri, vasele ornamentale si ghivecele din lut si... doi stiuleti de porumb atârnati de grinda, toate stau sa intregeasca aspectul de odaie taraneasca al localului. Dat fiind ca eram printre primii clienti care doreau sa ia prânzul la Galaxy, ospatarii, imbracati in ii si veste din lâna cu motive traditionale, au fost prinsi pe picior gresit de prezenta mea in local: isi serveau cafeaua. S-au grabit insa sa imi aduca meniul si sa imi raspunda la intrebarile legate de preparatele culinare disponibile. M-am decis cu greu ce sa aleg din meniul bogat al restaurantului: ciorba de perisoare, ciocanele la ceaun cu mujdei de usturoi si mamaliguta si o prajitura de casa... „cuscra“. Pe ritm de muzica populara, ospatarul mi-a adus, pe rând, ciorbita servita, ca de altfel toate preparatele, in strachini sau farfurii din ceramica, insotita de o lipie calda si ardei iute, pulpele de pui si mamaliguta aburinda si totul a culminat cu prajitura care onoreaza, cu numele, toate femeile care au fost, vreodata, cuscre. Daca gustul ciorbei si al pulpelor de pui la ceaun nu imi era total necunoscut,