Societatea Radiocomunicatii SA - Radiocom va disponibiliza, in acest an, aproximativ 500-600 de angajati, in general din sectoarele neproductive, a declarat presedintele societatii, Mircea Cazan.
"Dupa prima etapa de disponibilizari din 2006, care se va realiza conform legilor in vigoare cu plata unor salarii compensatorii, daca va fi cazul, vom mai disponibiliza alte 400-500 de persoane", a precizat Cazan, subliniind ca deocamdata se face o analiza in acest sens. In prezent, Radiocom are circa 2.400 de angajati.
Presedintele Radiocom a mai spus ca la finalizarea retehnologizarilor pentru statiile de transmisie a programelor de radio si televiziune nu va mai fi nevoie de un numar mare de personal in aceste statii.
De asemenea, Cazan s-a aratat nemultumit de faptul ca in unele sectoare importante ale companiei, precum departamentele marketing si vanzari, exista un numar extrem de redus de personal.
Intentiile conducerii Radiocom sunt de a externaliza o parte a serviciilor, care nu au nici o legatura cu obiectul de activitate al societatii, precum cele de resurse umane. Statul roman detine 100 la suta din actiunile Radiocomunicatii SA, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei demarand procesul de selectie al unui consultant in vederea privatizarii societatii in 2006, prin vanzarea unui pachet majoritar de actiuni.
"Deocamdata ne aflam in prima etapa a privatizarii, cea a alegerii consultantului financiar in vederea intocmirii caietului de sarcini. Modalitatile de privatizare, inclusiv listarea Radiocom la Bursa de Valori Bucuresti, vor fi analizate de actionarul unic al companiei, impreuna cu consultantul selectionat", a precizat Mircea Cazan.
Societatea Nationala de Radiocomunicatii, lansata sub brandul Radiocom, estimeaza, pentru 2005, o cifra de afaceri de circa 69 milioane euro si a unui profit brut de peste 6,1