EUROPA GUTMANDA Cum o fi cu carnatii astia din Nürnberg? Trebuie storsi, jupuiti, taiati pe lung ori in felii? Intrebarea ma rodea ca un pantof prea stramt, in timp ce priveam, pe dreapta si pe stanga strazii comerciale, la rumenele vanzatoare de Weisswurst, carnatii albi din Nürnberg, gata parca de tavalit prin aluaturile despicate ademenitor ca niste cearsafuri de gospodarie rustica. EUROPA GUTMANDA Cum o fi cu carnatii astia din Nürnberg? Trebuie storsi, jupuiti, taiati pe lung ori in felii? Intrebarea ma rodea ca un pantof prea stramt, in timp ce priveam, pe dreapta si pe stanga strazii comerciale, la rumenele vanzatoare de Weisswurst, carnatii albi din Nürnberg, gata parca de tavalit prin aluaturile despicate ademenitor ca niste cearsafuri de gospodarie rustica.
Eram la Nürnberg si frigul ma tragea mai aproape de masinile de prajit carnati, reflex care ma facea solidar cu intreaga specie umana. Trebuie sa spun insa ca in fata ochilor mei nu se pregatea orice fel de carnat - ci Weisswurst, varietate alba, specifica acestui oras bavarez, unde, ca prin minune, casa lui Albrecht Dürer a scapat de bombardamentele celui de-al al doilea razboi mondial.
EUROPA GUTMANDA Cum o fi cu carnatii astia din Nürnberg? Trebuie storsi, jupuiti, taiati pe lung ori in felii? Intrebarea ma rodea ca un pantof prea stramt, in timp ce priveam, pe dreapta si pe stanga strazii comerciale, la rumenele vanzatoare de Weisswurst, carnatii albi din Nürnberg, gata parca de tavalit prin aluaturile despicate ademenitor ca niste cearsafuri de gospodarie rustica. EUROPA GUTMANDA Cum o fi cu carnatii astia din Nürnberg? Trebuie storsi, jupuiti, taiati pe lung ori in felii? Intrebarea ma rodea ca un pantof prea stramt, in timp ce priveam, pe dreapta si pe stanga strazii comerciale, la rumenele vanzatoare de Weisswurst, carnatii albi din Nürnberg, gata parca de t