RETETA DE VEDETA Azi l-am prins chiar gatind. Si nu e singur. Alaturi sunt si alti maestri "bucatari". Actorii George Ivascu si Cerasela Iosifescu si, bineinteles, "le chef", regizoarea Alice Barb si asistenta de regie Violeta Piciorus. Iar "bucatele" sunt si ele de pret: "Usa", de Matei Visniec. RETETA DE VEDETA Azi l-am prins chiar gatind. Si nu e singur. Alaturi sunt si alti maestri "bucatari". Actorii George Ivascu si Cerasela Iosifescu si, bineinteles, "le chef", regizoarea Alice Barb si asistenta de regie Violeta Piciorus. Iar "bucatele" sunt si ele de pret: "Usa", de Matei Visniec.
De ce spun asta?
"Pentru ca teatrul, ca si bucataria, se face pentru oameni", explica, mai bine decat as fi putut face eu, actorul Claudiu Bleont. L-am intrerupt fara rusine din repetitie... Si-mi pare bine!
"Oamenii sunt cei care trebuie sa guste ce le oferi tu. Menirea bucatarului nu e sa gateasca pentru el, cum menirea actorului nu e sa joace pentru sine. Sigur ca fiecare dintre ei gaseste placerea si implinirea in arta lui. Exista un ghid scris: text/reteta, un performer: actor/bucatar, dar fara receptorul celor ce se desfasoara, spectator/consumator, artistul nu-si poate duce la bun sfarsit menirea".
O LUME. "De regula, bucataria e privita ca facand parte din galeria ocupatiilor frivole, atunci cand este practicata ca hobby. Pare o joaca. Dar ce se ia in considerare mai putin este ca domeniul gastronomiei are de fapt o puternica latura culturala. Cand calatoresti undeva, daca nu gusti din bucatele locului, fii sigur ca ai pierdut unul dintre cele mai importante lucruri care definesc un popor. Iar pe tine te ajuta sa cunosti. Uite, cum mananca indienii. Ce gusturi, ce arome... Dar de ce mananca asa? Tequila de ce se bea asa? Tiramisu cum a aparut? Toate astea au legatura cu clima, cu geografia, cu istoria unui loc."
Sarbatorind viata
"T