Astfel, desi s-a votat rezilierea in forma initiala, primarul a fost mandatat sa poarte negocieri cu conducerea APO pentru rezolvarea amiabila a situatiei legate de patrimoniul din piete. Discutiile legate de rezilierea contractului au debutat cu prezentarea amanuntita a cauzelor acestei solicitari.
"Practic, in cazul fiecarei piete date in administrarea APO, s-au constatat, in medie, 15-16 prevederi contractuale nerespectate", a argumentat primarul Emil Boc. Consilierii au insistat, rand pe rand, sa intervina asupra acestui subiect delicat.
"De ce v-a trebuit atat de mult timp, domnule primar, pentru ca pietele arata asa de jalnic de mult, nu de ieri? Pe de alta parte, sunt de acord cu rezilierea, dar cine le va prelua exact, in cat timp facem modernizarea lor, pentru ca ele nu pot fi toate simultan inchise?", a spus consilierul local independent Ionica Pop.
Consilierul local PRM Eugen Pop a mers chiar mai departe, felicitandu-l pe primar pentru aceasta initiativa si spunand ca partidul din care face parte a dorit acest lucru de multa vreme.
Ce se intampla cu patrimoniul?
Contractul cu APO este unul executoriu direct, care permite rezilierea, fara implicarea instantei, daca aceasta reziliere se produce din culpa societatii. "Prin contract, in momentul rezilierii noi putem intra in posesia patrimoniului din piete.
E posibil ca APO sa conteste executarea in instanta si, potrivit contractului, medierea trebuie sa o faca, in acest caz, Comisia de arbitraj a Camerei de Comert", a afirmat consilierul PNL Ciprian Paun.
Consilierul PSD Stefan Dimitriu a atras, insa, atentia ca societatea ar putea deja sa isi fi instrainat mobilierul si, practic, Consiliul Local sa ramana cu buzele umflate.
"Ar