Temperaturile siberiene din ultimele zile afecteaza grav starea de sanatate a populatiei. Daca pentru bolnavii cronici sau cei cu probleme cardio-respiratorii medicii recomanda respectarea stricta a tratamentului si evitarea frigului, pentru persoanele care nu au un adapost deasupra capului gerul cumplit poate provoca situatii alarmante. Pina in acest moment, la Braila nu a murit inca nimeni de frig, potrivit statisticilor, dar pentru prevenirea unor astfel de cazuri se impun masuri de siguranta. In acest sens, conducerea Directiei de Sanatate Publica a transmis, ieri, tuturor unitatilor spitalicesti un comunicat prin care se recomanda luarea unor masuri pentru a depasi situatia creata de gerul cumplit care s-a abatut asupra intregii tari. La recomandarea Ministerului Sanatatii de a se crea in spitalele judetene spatii special amenajate, destinate persoanelor fara adapost, pe plan local, toate unitatile spitalicesti si-au manifestat disponibilitatea de a contribui la depasirea cu bine a acestei perioade, care poate afecta grav starea de sanatate a populatiei.
Dr. Lucica Scutaru, directorul Directiei de Sanatate Publica, ne-a informat ca de ieri, la Spitalul Judetean de Urgenta Braila s-au organizat camere speciale pentru a acorda asistenta medicala pe o perioada mai lunga persoanelor fara adapost.
"In Braila nu s-au inregistrat decese cauzate de frig, dar nici o persoana care bate la usa spitalelor nu trebuie lasata fara adapost. Pot sta si pe holuri, la caldura, dar si in camerele speciale de la Spitalul Judetean atit in locatia de pe Soseaua Buzaului, cit si in cea din Hipodrom.
Adapostul Social al Primariei, de pe strada Vapoarelor, gazduieste 60 de persoane care nu au locuinta si care nu sint bolnave, dar acolo stau doar noaptea si nu se da mincare. In spitale se acorda asistenta medicala celor fara adapost pe o perioada mai lunga