La biserica din satul Ursaresti, comuna Pausesti-Otasau, judetul Valcea, din Icoana Imparateasca a Mantuitorului, amplasata pe catapeteasma, se scurge o substanta despre care atat credinciosii cat si preotul lacasului de cult nu stiu ce sa creada.
Icoana este din lemn si este considerata una dintre cele mai vechi din zona Otasaului. Exista voci printre enoriasi care cred ca substanta care curge din icoana este un semn ca locuitorii trebuie sa se intoarca la credinta, biserica fiind vizitata de putini credinciosi in zilele sarbatorilor legale.
Biserica din satul Ursaresti, poarta hramul "Sf. Voievozi Mihail si Gavril". Constructia sa a inceput in anul 1854 si a fost finalizata cinci ani mai tarziu.
Lacasul este o copie la scara redusa a insasi Episcopiei Ramnicului, mesterii care au construit si Episcopia dar si biserica din Ursaresti fiind aceeasi.
Inaintea de ridicarea actualului lacas, pe la 1805 aici a fost o bisericuta din lemn pe care locuitorii din zona au donata celor din localitatea Ocnele Mari. "Initial, destinatia acestei biserici a fost de manastire, aici fiind «Manastirea de la Pausesti».
Icoanele care sunt in aceasta biserica sunt cele mai vechi din zona Otasaului", spune preotul paroh Sorin Cherete, omul care slujeste cu mult har in frumosul lacas al Domnului din Ursaresti. Biserica "Sf. Voievozi Mihail si Gavril" este construita la cateva sute de metri de centrul comunei Pausesti-Otasau.
Drumurile sunt troienite de zapada, iar pentru a ajunge cu masina trebuie sa fi un as al volanului si sa te mai ajute cineva, care sa impinga masina care patineaza pe sleaurile formate de gheata.
Cand am ajuns la biserica din Ursaresti, pe un ger de crapa pietrele, preotul Sorin Cherete era singur in laca