Pus sub acuzare in martie 2005, alaturi de membri ai conducerii grupului Rompetrol, pentru evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune, Dinu Patriciu a aflat ieri "cu stupoare" ca telefoanele i-au fost interceptate "inca din 2003". El le-a cerut anchetatorilor, prin aparatorul sau, sa-l informeze daca acestea au fost ascultate si in 2004 si sa li se comunice motivele interceptarilor.
Surse judiciare ne-au informat ca dosarul Petromidia, in care Patriciu este cercetat in legatura cu privatizarea rafinariei, a fost deschis in 2003, fiind conexat anul trecut cu cel in care presedintele Rompetrol este anchetat pentru manipularea bursei de capital.
Intrigat de faptul ca urmarirea penala "a inceput mult mai tarziu, ani mai tarziu" decat momentul in care a inceput interceptarea convorbirilor telefonice, Dinu Patriciu s-a aratat extrem de ingrijorat pentru "economia romaneasca". "Ma tem pentru climatul de afaceri din aceasta tara", a sustinut, citat de Mediafax, Dinu Patriciu. In ceea ce priveste interceptarea convorbirilor telefonice, desi anchetatorii le-au motivat invocand Legea sigurantei nationale (Legea 51/1991), Patriciu a afirmat ca nu vede nici o legatura intre aceasta lege si interceptarea convorbirilor sale.
Interpelat de ziaristi, avocatul Gheorghita Mateut a declarat ca procurorii i-au anuntat, ieri, pentru prima oara de la inceputul anchetei, despre aceste interceptari, fara a le prezenta insa inscrisurile. El a afirmat ca, desi a solicitat sa li se comunice din ce motive s-au facut acestea, procurorii au spus doar ca este vorba despre note de interceptare, fiind posibil ca, la urmatoarele audieri, sa afle mai multe informatii.
Intrebat daca este posibil sa fi fost interceptate si convorbirile altor persoane sau discutiile dintre Patriciu si premierul Calin Popescu Tariceanu, avocatul a raspuns: "Orice e posibil".
Procedura de