Peste 4600 de miliarde, un decalog al prioritatilor si mai multi angajati in serviciul comunitatii. Daca vor fi bine gestionati, cu acesti bani s-ar putea ca municipiul Cluj-Napoca sa arate, in sfarsit, ca o capitala a Transilvaniei. Bugetul are cateva directii importante spre care vor merge banii.
Despre cum s-au stabilit prioritatile si care este strategia de dezvoltare a Clujului pe acest an ne-a spus chiar unul dintre „artizanii" bugetului pe 2006, viceprimarul Adrian Popa.
Reporter: Vom avea strazi mai bune in 2006 sau nu? Adrian Popa: Categoric, da! Inca din 2005 am demarat programul refacerii si modernizarii celor 288 de strazi, care se desfasoara esalonat pe patru ani. In 2006 se vor asfalta 110 strazi si vor fi modernizate 120 de alei si trotuare, atat prin programul "288 de strazi", cat si in afara lui, pentru care s-au alocat 80 de milioane de lei.
Cu siguranta se vor vedea rezultatele. Eu, personal, pentru ca m-am ocupat de la bun inceput de proiectul de modernizare si de refacere a strazilor, voi urmari cu atentie ce se va intampla si voi face controale astfel incat sa nu se faca rabat de la calitate.
Nu voi receptiona nici o strada daca nu va intruni toate calitatile cerute! La programul „288 de strazi" lucreaza o firma italiana, care a facut drumuri in toata Europa. Va trebui sa le faca si la noi ca la ei. Rep.: Ati castigat alegerile in 2004 promitand locuinte. Le vom avea in 2006? A.P.: Sa stiti ca nu am stat degeaba.
Anul acesta se vor finaliza cele doua blocuri de pe Calea Floresti, cu 108 apartamente, iar eu am un proiect care va fi demarat in primavara. Vom construi locuinte sociale pe locul actualei piete de vechituri Oser.
Acolo este o suprafata de 2,4 hectare, un teren viabilizat unde lucrarile d