Importurile de gaze naturale din Rusia, prin punctul Isaccea, raman la cote scazute. Incalzirea vremii ii face pe distribuitori mai optimisti, dar centrul Bucurestiului inca mai suferea, ca si alte zone ale tarii.
Ieri, "presiunea de intrare a gazelor de import a fost mai scazuta cu 40% fata de valorile normale (necesare - n.r.) in aceasta perioada, iar debitul cu 14%", potrivit informatiilor furnizate de Transgaz. Compania este responsabila pentru transportul gazelor naturale pe magistralele din sistemul national si are in subordine
Dispeceratul National de Gaze. "Cresterea relativa de consum din ultimele zile in sectorul casnic a fost de 60%-70%", spun oficialii companiei.
De asemenea, fata de marti nu s-a schimbat nimic in ceea ce priveste importurile, spun specialistii din transportul gazelor. La punctul Mediesul Aurit parametrii erau normali, iar la Isaccea, presiunea era in continuare cu 25% mai mica fata de valorile din contractul de import si scaderea debitului varia intre 10% si 15%.
STABILIZARE. Ieri, situatia alimentarii cu gaze naturale in Bucuresti "era stabilizata", potrivit unui comunicat al Distrigaz Sud. Consumul a crescut ieri cu 60% fata de o zi normala.
Aprovizionarea consumatorilor casnici din zona centrala, a Bulevardului Ion Mihalache si a Arcului de Triumf urma sa revina la normal aseara, potrivit unui comunicat al Guvernului emis dupa o intalnire a premierului cu ministrul Economiei si cu responsabilii din domeniul gazelor si al energiei. Totodata, in doua zile urmeaza sa fie reglementate livrarile de gaze in judetele din nordul Moldovei, deservite de Distrigaz Nord.
Pe de alta parte, sucursala Ploiesti a Distrigaz Sud se confrunta in continuare cu probleme.
DIN REZERVE. "Vom mentine decizia de diminuare a consumului agentilor economici", a declarat Codrut Seres, ministrul Economiei. Potrivit minister