La Galele AtelierKult din 14-15 ianuarie a fost lansata cea de-a treia antologie Kult si, din cite spunea Ana-Maria Negrila, ultima. Antologia se numeste Radharc si a aparut la Millennium Press, sub ingrijirea lui Costi Gurgu, membru fondator al grupului.
In 1998 lua fiinta, la Bucuresti, grupul Kult, alcatuit din tineri scriitori care voiau sa urmeze o cale distincta fata de ceea ce parea a fi, atunci, curentul principal in literatura SF romaneasca. Era a doua schisma in domeniu, dupa cea a „motocentaurilor“, adepti ai unui punk-fantasy (spun eu astazi, desi la vremea aceea se vorbea despre cyberpunk).
Noua grupare se orienta spre dark fantasy, un fantastic urban in care predominau fiintele noptii, de la vampiri la plasmuiri ale viselor, care prindeau viata. Cei patru autori pe care ii intilnim in volumul de fata formeaza „nucleul dur“ al grupului: Costi Gurgu, Ana-Maria Negrila, Bogdan-Tudor Bucheru, Jean-Lorin Sterian. De-a lungul timpului, s-au mai alaturat, vremelnic insa, Florin Pitea, Liviu Radu, Mirel Palada, Horia Nicola Ursu... Prima antologie KULT a aparut in 2001, la Editura ProLogos, sub titlul Cronicile singelui. Cea de-a doua n-a avut destinul unei carti, constituind un numar special al revistei Fictiuni intitulat Vremea demonilor, Editura Omnibooks, 2002.
Radharc este scrisa de citiva ani, publicarea ei a avut parte de citeva aminari, iar intre timp grupul s-a disipat. Costi Gurgu e in Canada, Bogdan-Tudor Bucheru in SUA. Ana-Maria Negrila scrie si scoate carti in Romania, iar Jean-Lorin Sterian a publicat doua editii din Postume si s-a apucat de cintat.
Radharc este cartea despre trei lumi paralele, trei orase Bucuresti care exista in acelasi timp cu Bucurestiul real, in care se poate intra prin intermediul unui drog preparat din singele copiilor autisti. Se intra in Radharc, alcatuit la rindu-i din trei lumi: P