Nemultumit de faptul ca s-a dus la Ministerul Public, a treia zi consecutiv, si nu i s-au pus la dispozitie transcrierile interceptarilor telefonice, Dinu Patriciu a anuntat ieri ca va face plangere la Comisia parlamentara de supraveghere a activitatii Serviciului Roman de Informatii (SRI), in legatura cu interceptarea convorbirilor lui inainte ca urmarirea penala impotriva lui sa fie declansata.
Sustinand ca aceste convorbiri, care "trei ani au stat pe masa cuiva, inainte de a ajunge la procuror", ar putea fi folosite ca mijloc de santaj, Patriciu a declarat presei la iesirea din Parchet ca le-a cerut procurorilor sa-i prezinte mandatele in baza carora i-au fost interceptate convorbirile telefonice.
Cu o zi in urma, omul de afaceri aflase "cu stupoare" ca telefoanele i-au fost interceptate "inca din 2003". El le-a cerut anchetatorilor, prin aparatorul sau sa-l informeze daca acestea au fost ascultate si in 2004 si sa li se comunice motivele interceptarilor.
Intrigat de faptul ca urmarirea penala "a inceput mult mai tarziu, ani mai tarziu" decat momentul in care a inceput interceptarea convorbirilor telefonice, Dinu Patriciu s-a aratat extrem de ingrijorat pentru "economia romaneasca". "Ma tem pentru climatul de afaceri din aceasta tara", a sustinut, citat de Mediafax, Dinu Patriciu.
In ceea ce priveste interceptarea convorbirilor telefonice, desi anchetatorii le-au motivat invocand Legea sigurantei nationale (Legea 51/1991), Patriciu a afirmat ca nu vede nici o legatura intre aceasta lege si interceptarea convorbirilor sale.
Nemultumit de faptul ca s-a dus la Ministerul Public, a treia zi consecutiv, si nu i s-au pus la dispozitie transcrierile interceptarilor telefonice, Dinu Patriciu a anuntat ieri ca va face plangere la Comisia parlamentara de supraveghere a activitatii Serviciului Roman de Informatii (SRI), in legatura cu intercepta