Furnizorii de produse medicale au explicat, ieri, reprezentantilor FMI la Bucuresti care este situatia datoriilor acumulate de spitale la capitolul "materiale sanitare".
"Asociatia Furnizorilor de Produse Medicale (AFPM) a precizat in fata reprezentantilor FMI la Bucuresti ca in ceea ce priveste arieratele, situatia nu va reveni la normal pana ce in spitale nu va fi disciplina financiara. Totodata, AFPM a aratat faptul ca, in Romania, exista un un conflict intre actele normative care reglementeaza administrarea Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate ceea ce face ca spitalele, si nu numai, sa acumuleze datorii fata de toti furnizorii cu care au contracte. Pe de alta parte, noi le-am spus reprezentantilor FMI la Bucuresti ca spitalele mai au datorii la furnizorii de produse medicale, in ciuda declaratiilor ministrului Sanatatii Eugen Nicolaescu si premierului Calin Popescu Tariceanu conform carora la sfarsitul anului 2005 toate arieratele au fost platite", ne-a declarat, Ion Ciceala, directorul executiv al AFPM.
Furnizorii de produse medicale au explicat, ieri, reprezentantilor FMI la Bucuresti care este situatia datoriilor acumulate de spitale la capitolul "materiale sanitare".
"Asociatia Furnizorilor de Produse Medicale (AFPM) a precizat in fata reprezentantilor FMI la Bucuresti ca in ceea ce priveste arieratele, situatia nu va reveni la normal pana ce in spitale nu va fi disciplina financiara. Totodata, AFPM a aratat faptul ca, in Romania, exista un un conflict intre actele normative care reglementeaza administrarea Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate ceea ce face ca spitalele, si nu numai, sa acumuleze datorii fata de toti furnizorii cu care au contracte. Pe de alta parte, noi le-am spus reprezentantilor FMI la Bucuresti ca spitalele mai au datorii la furnizorii de produse medicale, in ciuda declaratiilor minis